Mijn naam is Johan Konstapel, veertiger, meer dan 18 jaar getrouwd en samen mogen we zorgen voor onze 3 prachtige kinderen. Het is mijn passie en verlangen om mensen te helpen om in een diepe en intense relatie met Jezus te leven!


Opleiding:
Na mijn vwo-diploma ben ik Cognitieve Psychologie gaan studeren aan de Universiteit in Leiden. Dit is de onderzoeksrichting en meer wetenschapsfilosofische richting.
De opleiding ‘Basisaantekening Psychodiagnostiek’ heb ik afgerond en de LOGO-verklaring heb ik behaald. Ook heb ik de inleiding in de Systeemtherapie behaald. Dit zijn meer klinische vakken die ik in mijn werkzaamheden als psycholoog goed heb kunnen gebruiken.


Kwalificaties en deskundigheid:

Bij het Nederlands Instituut voor Psychologen heb ik de registratie ‘PSYCHOLOOG NIP’, wat het dienstmerk is van het NIP en aangeeft dat ik mij als psycholoog aan de richtlijnen van het NIP houdt in mijn handelen.
Verder heb ik mij verdiept in diverse therapieën als schema therapie, cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment therapie, Systeemtherapie, Christ centered therapie en de Immanuel benadering.


Titels:
Doctorandus in de Psychologie. (Drs.)
‘PSYCHOLOOG NIP’
LOGO-verklaring
Basisaantekening Psychodiagnostiek
AGB-code 94-009335 (persoonlijke code)
AGB-code 94057802 (praktijk code)
NIP-lidmaatschap nr. 210306
Lid van CVPPP


Werkervaring:
Na mijn afstuderen ben ik al snel in de zorg gaan werken. Ik heb vooral veel ervaring opgedaan met de zeer kwetsbare groep van mensen met een verslavingsprobleem. Daarnaast heb ik ervaring op kunnen doen in het werken met mensen met psychische klachten, zoals een depressie, of problemen op het gebied van de identiteit.
Vanuit bewogenheid en frustratie omdat mensen met een verslavingsprobleem vaak terugvallen ben ik op zoek gegaan naar modellen en theorieën die behulpzaam kunnen zijn om dit te voorkomen. Uit deze zoektocht zijn twee benaderingen naar voren gekomen namelijk het Life Model en de Immanuel benadering.


Proefschrift/ onderzoekslijn:
Sinds ongeveer een jaar ben ik serieus bezig om een promotievoorstel op te stellen om een meer empirische basis voor de Immanuel benadering te vinden. Op dit moment ben ik in gesprek met twee promotoren om hier verder handen en voeten aan te geven. Eerste insteek is om een ‘single case study’ te gaan doen met 0-meting, tussen- en nameting om zo de mogelijke werkzaamheid van deze benadering te kunnen onderbouwen. Dit voorstel is nog in ontwikkeling.
Naast klinisch onderlegd psycholoog heb ik ook vanuit mijn opleiding kennis op het gebied van onderzoek doen die ik graag inzet. Ik zou mij in de toekomst naast de zorg voor cliënten ook bezig willen houden met kwantitatief (vergelijkend/ onderbouwend) empirisch onderzoek naar expliciet christelijke behandelinterventies.